Yön yli kypsennettyä karitsaa

Ohjeet Mikko Härkönen, keittiömestari

reseptikuva-karitsaa

Ainekset:

Berryfect karpalokastike
4 dl
Haudutuslientä
2 rkl
Tomaattipyrettä
Öljyä
1 dl
punaviiniä
2 rkl
BERRYFECT premium karpalojauhetta
Tarvittaessa hieman sokeria
2-3 rkl
Maissitärkkelystä
Jorma-ohratto
2 dl
Jorma-ohraa
öljyä
n. 5 dl
kasvislientä / vettä
½
sipuli hienonnettuna
hieman valkosipulia
suolaa

Valmistusohje:

Karitsa

  • Karitsan lapaa / niskaa / paistia
  • Öljyä
  • Timjamia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Liha / kasvislientä

Ruskista karitsa kauttaaltaan pannulla. Mausta liha timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita liha kuumaan lihaliemeen, uunin kestävään astiaan ja peitä se kannella tai foliolla. Kypsennä karitsa n. 80-100 oC yön yli tai vähintään 4-5 h. Leivinuunin jälkilämmössä tämä onnistuu erittäin hyvin. Kääri kypsät lihat folioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.

Berryfect karpalokastike

Freesaa eli kuullota tomaattipyree öljyssä. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää haudutusliemi ja anna kiehua niin pitkään, että kastikkeeseen tulee hyvä ja täyteläinen maku. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään kylmää nestettä ja suurusta kastike nestesuuruksena. Lisää BERRYFECT karpalojauhe kastikkeeseen. Hauduta vielä n. 10 min. Lisää muutama nokare voita kiillon ja maun vuoksi.

Jorma-ohratto

Fresaa eli kuullota sipulit ja ohra öljyssä, lisää liemi vähitellen ja lopuksi suola. Hauduta ohra kypsäksi. Voit halutessasi lisätä voi nokareen ja parmesaanijuustoa.

BERRYFECT-karpaloitua juuriselleriä

  • Juuriselleri
  • Suolaa
  • Voita
  • BERRYFECT karpalojauhe

Kuori juuriselleri ja leikkaa siitä isoja kuutioita. Kiehauta sellerikuutiot suolavedessä niin että ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota ne pois vedestä ja valuta kuivaksi. Karpaloi sellerikuutiot BERRYFECT karpalojauheella ja paista voissa varovasti.




PayPal Logo