VUOHENJUUSTOSALDE MUSTIKKAVINEIGRETILLÄ

(2-4 hengelle)

VUOHENJUUSTOSALDE MUSTIKKAVINEIGRETILLÄ

Ainekset:

2
Päärynää, siivuiksi leikattuna
100 g
Vuohenjuustoa, kiekoiksi leikattuna
1 pussi
Karpaloita, kuivattuja
1 pussi
Salaattisekoitusta
7 pientä
Punajuurta, keitettynä, lohkoiksi leikattuna
Balsamico-siirappi
1/2 dl
Balsamikoa
4 rkl
Sokeria
5-6 rkl
Omenaviinietikaa
2 rkl
Öljyä
Himalajansuolaa
Caramel Pähkinät
1 dl
Pecanpähkinöitä
1 rkl
Voita, luomu
3 rkl
Fariinisokeria
½ tl
Kanelia
Mustikka-vinegrette:
1 rkl
Balsamicoa
1 tl
Hunajaa
1 tl
Dijon sinappia
Ripaus
Himalajansuolaa
Mustapippuria
1-2 tl
Mustikkajauhetta (Berryfect)
2 rkl
Omenamehua
3-4 rkl
Öljyä

Valmistusohje:

Aloita tekemällä caramelpähkinät. Laita paistinpannulle voi ja anna sulaa, lisää joukkoon fariinisokeri ja pähkinät. Anna seoksen caramellisoitua, sekoita pähkinät hyvin, että sekoittuvat tasaisesti. Kaada pähkinät leivinpaperille ja anna jäähtyä. Seuraavaksi tee balsamicosiirappi: Laita kattilaaan balsamico, sokeri, omenaviinietikka, öljy ja ripaus suolaa. Anna seoksen keittyä, niin että se keittyy kasaan ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon keitetyt punajuuret.

Lopuksi tee vielä mustikkavinegrette: kaada kulhoon vinegretin ainekset, paisti öljy. Lisää öljy lopuksi ohuena vanana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa annos: laita lautaselle salaattisekoitusta. Lisää balsamiko punajuurilohkoja salaatin päälle, sekä viipaloidut päärynäsiivut. Lisää vuohenjuustopalasia, sekä caramelli pähkinöitä. Koristele salaatti mustikoilla ja tarjoile salaattikastikkeen kera.

Koristeeksi:   Mustikoita, tuoreita




PayPal Logo