Tofu-salaatti

Tofu

resepti-kuvapuuttuu-kuosi

Ainekset:

Marinadi
0,6 dl
kuivaa sherryä tai riisiviiniä
0,6 dl
tamaria
0,6 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
vettä
1
iso valkosipulinkynsi murskattuna
mustapippuria
2 tl
hunajaa
hyppysellinen jauhettua anista
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
öljyä
2 tl
BERRYFECT-karpalojauhetta
Vihannekset
2,4 dl
kaalia hienonnettuna
2-3
porkkanaa tulitikun kokoisiksi paloiksi leikattuna
5
siitakesientä
4
kevätsipulia, pilko vihreät isommiksi palasiksi ja tee valkoisesta osasta tulitikun kokoisia paloja
1
vihreä kesäkurpitsa, leikkaa tulitikun kokoisiksi kappaleiksi
1 /2 tl
meri- tai vuorisuolaa
2 tl
seesami- tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 tl
tamaria
mustapippuria
2 tl
hunajaa
1 /2
sitruunan mehu

Valmistusohje:

Marinadi

Leikkaa 4 kiinteää tofukakkua noin 2 cm kuutioiksi ja asettele ne matalaan astiaan yhdeksi kerrokseksi. Kaada marinadi päälle ja anna imeytyä jääkaapissa useita tunteja. Sekoita muutaman kerran hyvin varovasti, että tofupalat säilyvät kokonaisina.

Vihannekset

Tee sekoitus yhdistelmästä suosikkivihanneksiasi, joita viljellään paikallisesti ja kausiluonteisesti. Alla on muutamia esimerkkejä kasviksista, joita voit yleensä löytää helposti kesällä ja syksyllä.

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Laita kansi päälle ja pidä kylmässä vähintään tunti. Yhdistä tofu kasviksiin ennen tarjoilua.

MUUTOS:

Voit käyttää tofun sijasta myös noin 7 dl keitettyjä kikherneitä.




PayPal Logo