Tiikerikakku ja mustikkajauhe

Resepti: Sasu Laukkonen, Chef & Sommelier

reseptikuva-tiikerikakku

Ainekset:

120 g
voita
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
2,4 dl
SunSpelt kakkujauho
1,2 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
kevytkermaa
4 rkl
BERRYFECT-mustikkajauhetta

Valmistusohje:

Voitele vuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat joukkoon yksitellen. Vatkaa hyvin. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi mustikkajauhe. Lisää kerma. Ota 1/3 kakkutaikinasta erilleen ja lisää sinne mustikkajauhe. Anna taikinoiden seistä noin 10 minuuttia ennen kuin kaadat taikinat vuokaan – tietysti ensin vaaleaa, sitten mustikkaa ja taas vaaleaa. Pistele haarukalla tai piikillä taikinan läpi, jotta taikinat sekoittuvat hieman. Paista 175 asteessa noin 40 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.




PayPal Logo