Spelttilakritsi ja mustaherukka creme caramel

Resepti: Sasu Laukkonen, Chef & Sommelier

reseptikuva-speltti-lakritsi-creme-caramel

Ainekset:

175 g
sokeria karamellisiirappia varten
1/3 pkt
spelttilakua
3-5 rkl
vettä
1,5 dl
maitoa
2,75 dl
kuohu-/vispikermaa
4
kananmunaa
2 rkl
kuivattua mustaherukkaa

Valmistusohje:

Voitele creme caramel -vuoat voilla tai öljyllä. Sulata sokeri kattilassa ja lisää lakut kun sokeri alkaa paahtua. Kun lakut alkavat sulaa kunnolla, lisää vesi. Siivilöi uuteen kattilaan ja sulata uudelleen hellalla. Kaada siirappia jokaiseen vuokaan hieman pohjalle. Lisää siirappikattilaan (lopun siirapin päälle!) maito ja kerma. Lämmitä niin kauan että siirappi sulaa ja koko massa on lämmin. Riko munat ja kulhoon ja riko niiden rakenne vispilällä. Kaada kuuma massa pikkuhiljaa päälle koko ajan sekoittaen. Lisää kuivattu mustaherukka ja pyörittele ja siivilöi massa.

Kaada massa vuokiin siirapin päälle. Kaada uunivuoan pohjalle kuumaa vettä ja aseta vanukkaan kuumaan veteen niin että vesi on maksimissaan puolessa välissä vuokia. Paista 150 asteisessa uunissa kunnes hyytyvät, noin 20-30 minuuttia koosta riippuen. Viilennä jääkaapissa kelmun alla ja tarjoile kumottuna oman siirappinsa kanssa.




PayPal Logo