Ruispuolukka Piirakat

Taikinasta tulee n.60 piirakkaa.

Karjalan Piirakat

Ainekset:

Taikina
2 dl
vettä
3 dl
ruisjauhoja
2-3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
puolukkajauhetta
2 tl
öljyä
1 tl
suolaa
Täyte
5 dl
Vettä
3 dl
puuroriisiä
1-1,5 tl
suolaa
2-3 dl
jäisiä puolukoita
2 rkl
puolukkajauhetta
1 rkl
hunajaa

Valmistusohje:

Taikina

Sekoita vesi, suola, ruisjauho, vehnäjauho, Berryfect puolukkajauhe ja öljy käsin kulhossa.

Täyte

Keitä puuroriisit kypsäksi ja lisää suolaa. Lisää joukkoon jäisiä puolukoita, Berryfect puolukkajauhetta ja hunajaa.

Kauli taikina ruisjauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta 7 cm:n kokoisia ympyröitä muotilla tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla.

Ohenna kukin ympyrä kaulimen avulla läpikuultavaksi soikioksi. Suojaa kelmulla kuivumisen estämiseksi. Jos asettelet taikinalevyjä päällekkäin, ripottele väliin jauhoja.

Levitä täytettä taikinalevyn keskelle soikion muotoiselle alueelle. Jätä reunoille 3 cm kääntövaraa.

Nosta taikinareunat täytteen päälle piirakan keskiosasta. Rypytä reuna etusormilla kevyesti painaen edeten keskeltä päihin. Korkeimmat taikinahuiput voi painaa hieman matalammiksi, jotta ne eivät pala uunissa.

Paistetaan 300 asteessa n.15-20 minuttia.

Nosta kuumalta pelliltä liinan suojaan jäähtymään. Sivele päälle samantien voisulaa. Nauti.




PayPal Logo