Papu-marjasalaatti

Valitse erilaisia, valmiiksi kypsennettyjä papuja tai keitä itse.

resepti-kuvapuuttuu-kuosi

Ainekset:

Marinadi
1,2 dl
omenaviinietikkaa
1,8 dl
kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
½ tl
suolaa
tuoretta rouhittua mustapippuria
½ tl
meiramia tai oreganoa
½ tl
basilikaa
3
kynttä murskattua valkosipulia
1 rkl
kuivaa punaviiniä (jätä pois jos haluat)
pienen sitruunan mehu puristettuna
2 tl
BERRYFECT-mustaherukkajauhetta
Sekoita kaikki ainekset yhteen
Lisää:
12 dl
papuja
1,2 dl
kevätsipulia (talvella käytä makeaa sipulia noin puolet tästä määrästä)
1,2 dl
hienoksi jauhettua makeaa sipulia
tuoretta silputtua persiljaa
1 dl
hienonnettuja oliiveja
1 dl
hienonnettuja kuivattuja tomaatteja (älä huuhtele öljyä pois)

Valmistusohje:

Reseptiin tarvitaan yhteensä 12 dl keitettyjä papuja. Nyrkkisääntö: 2 dl kuivattuja papuja on 4 dl keitettynä.

HUOM! Jos keität itse pavut, muista että jokainen papulajike täytyy keittää erikseen, koska niillä on eri keittoajat. Valmista pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Yleensä pavut pitää liottaa useaan kertaan vedessä usean tunnin ajan sekä keittää puolesta tunnista puoleentoista tuntiin riippuen pavuista. Varmista, että keität pavut runsaassa vedessä ja heitä vesi pois kypsentämisen jälkeen. Siivilöi ja huuhtele pavut hyvin keittämisen jälkeen.




PayPal Logo