Mustikkainen panna cotta

(SOPII VEGETARISTILLE – LIIVATE KORVATTU AGAR AGAR -JAUHEELLA)

reseptikuva-pannacotta

Ainekset:

3 dl
kookosmaitoa
0,7 dl
luomusokeria / ruokosokeria
2 tl
agar agar -jauhetta tai 2 rkl agar agar -hiutaleita
2,4 dl
soijajogurttia (suosittelemme vaniljan makuista)
2 tl
BERRYFECT-mustikkajauhetta

Valmistusohje:

Sekoita kookosmaito, sokeri ja agar agar keskikokoiseen kattilaan ja anna seistä 5 minuuttia. Lämmitä kiehumispisteeseen ja vähennä lämpöä. Hauduta seosta sekoitellen silloin tällöin kahdeksan minuutin ajan ilman kantta tai kunnes agar agar on lähes liuennut. Ota kattila pois lämmöltä.

Siivilöi seos siivilän kautta pieneen kulhoon. Lisää massaan jogurtti, vaniljasokeri ja mustikkajauhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos neljään yksittäiseen tarjoiluastiaan tai kuppiin. Peitä ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Kastike mustikkaiselle panna cotalle

Laita 2-3 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää 2 tl hunajaa tai sokeria ja 1 tl Berryfect-mustikkajauhetta makua syventämään. Sekoita uudelleen nopeasti. Pidä kastike kylmässä kunnes tarjoilet panna cotan.

Panna cotan irrottaminen tarjottavaksi

Upota kupin alaosa kuumaan veteen noin minuutin ajaksi. Pyöräytä terävällä ja ohuella veitsellä reunan ympäri, että panna cotta irtoaa reunoista. Käännä ylösalaisin jälkiruokalautaselle.

Huom. Jos käytät kauniita tarjoiluastioita tai esimerkiksi laseja, sinun ei tarvitse tehdä kääntövaihetta!

Koristele lopuksi panna cotta marjakastikkeella ja pienellä oksalla minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa.




PayPal Logo