Kurkkusalaatti

Raikas salaatti kurkusta

resepti-kuvapuuttuu-kuosi

Ainekset:

4-5
avomaankurkkua (tai 1 iso kasvihuonekurkku)
1,8 dl
smetanaa (tai kermaviiliä)
1,8 dl
jogurttia (kiinteää)
0,6 dl
persiljaa hienonnettuna
0,6 dl
kevätsipulia hyvin hienonnettuna
1-2 tl
hunajaa
1 tl
meri- tai vuorisuolaa
paljon tuoretta rouhittua pippuria
1,2 dl
paahdettuja pähkinöitä (cashew, saksanpähkinä)
1,2 dl
paahdettuja kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
1
pieni murskattu valkosipuli
2 tl
BERRYFECT-mustikka- ja mustaherukkajauhetta

Valmistusohje:

VARIAATIO: Jätä pois jogurtti, smetana ja sipuli ja kaada 0,3 dl suomalaista luomukylmäpuristettua rypsiöljyä sekä omenaviinietikkaa ainesten päälle ja sekoita.

VINKKI: Pähkinät ja siemenet paahdat itse helposti pannulla. Kuumenna paistinpannu, lisää yksi kerros pähkinöitä tai siemeniä ja kääntele useita kertoja. Tuoksusta tai poksahtelusta tiedät, kun ne ovat alkaneet paahtua. Ota silloin pannu pois liedeltä, sekoita vielä muutaman kerran jäähtymisvaiheessa niin ne paahtuvat loppuun asti tasaisesti. Paahdetut pähkinät ja siemenet säilyvät käyttökelpoisina purkissa noin viikon ajan.




PayPal Logo