Omenachutney

Chutney on herkullista keitettyjen, uunissa paahdettujen, paistettujen perunoiden, riisin, raejuuston, paahtoleivän ja monen muun herkun kanssa.

resepti-kuvapuuttuu-kuosi

Ainekset:

680 g
kiinteitä ruoanlaittoon sopivia omenoita karkeaksi silputtuna. Jätä kuori, jos omenat ovat luomuja tai tiedät ettei niihin ole käytetty suojeluaineita.
2,4 dl
 omenasiiderietikkaa
2,4 dl
paikallista hunajaa
1 tl
meri- tai vuorisuolaa
1 tl
jauhettua kanelia
2 tl
BERRYFECT-karpalojauhe
1 tl
jauhettua neilikkaa
1,2 dl
appelsiinimehua
1 rkl
hienonnettua tuoretta inkivääriä
1
keskikokoinen valkosipulinkynsi

Valmistusohje:

Omenachutney

Yhdistä kaikki ainekset isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpötilaa, jotta seos juuri porisee kevyesti. Keitä 45–60 min. Sekoita välillä varovasti. Anna hieman jäähtyä ennen purkitusta.

Chutney säilyy parhaiten steriilissä suljetussa purkeissa.


Katso myös nämä reseptit



PayPal Logo