2 Marjan raakakakku

Resepti: Jaakko Halmetoja

reseptikuva-raakakakku

Ainekset:

Suklaapohja
3 dl
taateleita
4 dl
saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä

1 rkl
kookosöljyä
ripaus suolaa
2 rkl
raakakaakaojauhetta
Täyte
4 dl
kaakaovoita sulatettuna (6dl sulamattomana)
3 dl
parapähkinöitä

6
banaania
1 tl
vaniljaa
4 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1
sitruunan kuoret

Valmistusohje:

Esivalmistelut

Liota saksanpähkinät ja taatelit yön yli tai vähintään 2 h.

Pohjan valmistus


Tehosekoita taatelit ja saksanpähkinät monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa kevyesti rouheiseksi muotoiltavaksi massaksi. Lusikoi massa kulhoon ja lisää joukkoon kookosöljy, suola ja raakakaakaojauhe. Sivele kakkuvuoka kookosöljyllä ja painele kakkupohja vuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Täytteen valmistus

Sulata 6 dl (6 dl sulattamatonta kaakaovoita vastaa n. 4 dl sulatettua kaakaovoita) rouhittua kaakaovoita vesihauteessa. Tehosekoita tai käytä monitoimikoneen kautta parapähkinät ja sulatettu kaakaovoi silkkiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon banaanit, hunaja ja mausteet. Tehosekoita uudelleen kunnes silkkistä. Jaa massa kahteen eri kulhoon ja valmista eriväriset täytteet.

Siniseen täytteeseen lisää 1 rkl BERRYFECT mustikka- tai mustaherukkajauhetta.

Punaiseen täytteeseen lisää 2 rkl BERRYFECT puolukka- tai karpalojauhetta.

Ota kakkupohja pakastimesta. Kaada jähmettyneen pohjan päälle toinen täytteistä ja levitä tasaisesti. Kumoa sen jälkeen toinen täyte edellisen päälle. Voit dippailla esim. lusikalla täytekerroksia niin että ”nostelet” alimmaista ylemmän päälle saadaksesi jännittäviä värivivahteita kakun pintaan. Pakasta kakku vähintään tunnin ajan. Nosta hetki ennen tarjoilua sulamaan.
PayPal Logo