Hyvää marjoista

Marjat ovat luonnollinen osa terveellistä ruokavaliota. Erityisesti meidän leveysasteillamme, jossa luonto on puhdasta ja ilmasto tekee marjoistamme ravitsemuksellisesti erityisen rikkaita.

Marjat kuuluvat maailman ravintoainetiheimpiin ruoka-aineisiin. Ne sisältävät paljon terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Esim. BERRYFECT® Mustikka-Mustaherukkajauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia, Kaliumia ja ravintokuitua. Ne edistävät hermoston ja lihasten toimintaa ja auttavat verenpainetta pysymään normaalina. Ravintokuidut tukevat suoliston toimintaa.

BERRYFECT® Marjajauheiden merkittävin etu on kuitenkin niiden sisältämissä polyfenoleissa (flavonoidit). Flavonoidit ovat yksi antioksidanttien muoto. Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia elimistössä.

Marjat ovat luonnollinen osa terveellistä ruokavaliota. Erityisesti meidän leveysasteillamme, jossa luonto on puhdasta ja ilmasto tekee marjoistamme ravitsemuksellisesti erityisen rikkaita. Ne ovat kevyttä syötävää ja sopivat erinomaisesti niin lapsen, ikäihmisen, kilpaurheilijan kuin painoa pudottavan ruokavalioon. Ja mikä parasta, ne maistuvat hyvälle!

Pohjoisen marjat päihittävät vitamiinien, kivennäis- ja hivenaineiden sekä polyfenolien määrässä mennen tullen monet maailmalta meille tuodut hedelmät. Esimerkiksi mustikan kokonaisantioksidanttipitoisuus on tuplat idässä rohdoksena käytettyyn inkivääriin verrattuna.

Marjoja suositellaan syötäväksi kaksi desilitraa joka päivä. Se on kaksi teelusikallista marjajauhetta. Lisäämällä marjajauheita puurojen, jugurtteihin, myslien, murojen tai vaikkapa Smoothien sekaan, saadaan kätevästi lisättyä suoliston hyvinvointia tukevia kuituja ja samalla saadaan monipuolinen annos marjojen ainutlaatuisia bioaktiivisia yhdisteitä.

Kuitu ja hyödylliset mikrobit

Runsaalla kuidun saannilla varmistetaan myös hyvät olot suoliston hyvinvoinnin kannalta tärkeille mikrobeille. Kasviperäinen kuitu ruokkii suoliston hyviä bakteereita kuten bifidobakteereita ja probioottisia maitohappobakteereita, joiden riittävä määrä suolistossa tukee elimistön luonnollista immuunipuolustusjärjestelmää.

Lisätietoa marjojen ravintosisällöstä: Arktiset Aromit ry