Usein kysytyt kysymykset

Miten voin käyttää jauheita?

Sekoita jogurttiin, ripottele puurolle, piristä pirtelöä/smoothieta tai lisää makua leivontaan. Ne sopivat erinomaisesti myös erilaisiin kastikkeisiin, kermavaahtoon, majoneesiin, hunajaan, maustevoihin ja leivonnaisiin tuomaan ravinteiden ja maun lisäksi myös kaunista väriä. Reseptejä ja uusia ideoita löydät BERRYFECTin reseptit -sivuilta, Facebookista,Youtubesta ja Instagrammista

Miksi käyttäisin BERRYFECT® marjajauheita?

Marjoista saat paljon tärkeitä vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kuitua sekä polyfenoleja, jotka auttavat sinua pysymään hyvinvoivana. Ne maistuvat hyvälle ja ne ovat kevyttä suuhunpantavaa.  Ne sopivat hyvin mm. leivontaan jos et halua tuoreitten marjojen mukana tuomaa mehua taikinan joukkoon. BERRYFECT® marjajauheet säilyvät hyvin ja ovat helppoja käyttää. Ne ovat käytännöllisiä myös silloin kun sinulla ei ole tilaa pakastemarjoille.

Mistä tuotteita saa ostettua?

BERRYFECT-tuotteita on saatavana Prismoissa sekä muissa hyvin varustetuista ruokakaupoissa kautta maan. Marjajauheet kuuluvat myös monien luontaistuotekauppojen, lahjatavaraliikkeiden sekä hyvinvointiin ja terveelliseen ruokavalioon erikoistuneiden verkkokauppojen valikoimaan.

Jos BERRYFECT-tuotteet eivät ole vielä lempikauppasi valikoimissa, pyydä heitä tilaamaan niitä saatavillesi. Löydät tuotteet myös suoraan verkkokauppamme valikoimista >>

Sisältävätkö jauheet gluteiinia?

Ei, marjat ovat luontaisesti gluteiinittomia.

Mitä Rawfood/raakaruoka tarkoittaa?

Sillä tarkoitetaan mahdollisimman käsittelemätöntä ruokaa. Meillä se tarkoittaa sitä, että emme kuumenna marjoja yli 40 asteeseen kuivauksen yhteydessä, jotta ravintoaineet säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Emme myöskään lisää jauheiden joukkoon mitään lisä- tai säilöntäaineita.

Mitä eroa on bilberrylla ja blueberryllä?

Bilberry on Suomessa paremmin tunnettu metsämustikka, joka kasvaa villinä luonnossa. Blueberry on maailmalla yleisemmin tunnettu nimitys viljellylle pensasmustikalle. Metsämustikan valttina ovat sen sisältämät voimakkaan siniset värit. Pääosa niistä on antosyaaneja, joita luonnonmustikassa on yli kolminkertaisesti viljeltyyn pensasmustikkaan verrattuna. Ero marjojen antosyaanipitoisuudessa johtuu siitä, että luonnonmustikassa myös malto on sininen, kun taas pensasmustikka on sisältä vaalea.

Ovatko tuotteenne luomuja?

Marjamme eivät ole vielä luomusertifioituja, mutta luomusertifioituja tuotteita on tulossa. Tämä edellyttää marjojen keräämistä erikseen rajatuilta alueilta luomusertifioiduista metsistä, joita Suomessa ei ole vielä kovin paljon. Suomalainen luonto ja metsät ovat kuitenkin maailman puhtaimpia.

Miten jauheet säilyvät parhaiten? / Kuinka kauan jauheet säilyvät?

Jauheet säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä paikassa valolta suojattuna. Kuivaus on ikivanha säilöntämenetelmä, jolloin ei tarvita erillisiä säilöntäaineita. Tuotteissa on parasta ennen päiväys 2 vuotta pakkaamisesta.

Miksi pohjoisen marjat ovat ravintoarvoiltaan parempia kuin muualla maailmassa?

Kesän pitkä ja valoisa päivä nopeuttaa kasvien kehitystä ja tekee marjoista maukkaampia ja ravintorikkaampia kuin etelämmässä kasvaneet. Lisäksi kylmä talvi vähentää kasvitauteja ja tuholaisia.

Sisältävätkö jauheet lisäaineita tai säilöntäaineita?

Ei, jauheet ovat 100 % marjaa, eivätkä sisällä mitään muita aineita.

Mitä terveysvaikutuksia marjoilla/marjajauheilla on?

Marjat kuuluvat maailman ravintoainetiheimpiin ruoka-aineisiin. Ne sisältävät paljon terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita esim.  BERRYFECT® Mustikka-Mustaherukkajauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia, Kaliumia ja ravintokuitua. Ne edistävät hermoston ja lihasten toimintaa ja auttavat verenpainetta pysymään normaalina. Ravintokuidut tukevat suoliston toimintaa.

BERRYFECT® Marjajauheiden merkittävin etu on kuitenkin niiden sisältämissä polyfenoleissa (flavonoidit). Flavonoidit ovat yksi antioksidanttien muoto. Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia elimistössä.

Marja-aiheisia tutkimuksia löydät helposti googlettamalla tai Arktiset Aromit ry:n sivuilta.

Kenelle marjajauheet sopivat?

Marjajauheet sopivat kaikille ellet ole allerginen jollekin tietylle marjalle. Marjat ovat kevyttä syötävää ja sopivat niin lapsille kuin vanhemmillekin, kilpaurheilijoille tai vaikkapa laihduttajille. Niillä saat helposti lisättyä luonnollisia ravintoaineita ruokavalioosi.

Minkä maalaisia marjat ovat alkuperältään?

Mustikka, puolukka ja mustaherukka ovat 100 % suomalaisia marjoja. Karpalo tulee pääasiassa Venäjältä mutta mukana on joskus myös virolaista ja suomalaista karpaloa. Tämä johtuu karpalon saatavuudesta.

Miksi pakkaukset näyttävät vajailta?

Kun tuotetta pakataan, jauhe täyttää lähes koko pakkauksen ja jauhe tiivistyy ajan kanssa pakkaukseen kun sitä liikutellaan. Eri marjoilla on myös erilaiset ominaispainot, joten ne vievät tilaa pakkauksessa eri tavalla. Kyseessä on siis pakkaustekniikoihin ja eri marjojen tilavuussuhteisiin liittyvä asia.

Miksi marjajauheet paakkuuntuvat?

Paakkuuntuminen johtuu marjojen luonnollisista sokereista.

 

Voitte lähettää meille lisää kysymyksiä, ehdotuksia uusista marjatuotteista, resepti-ideoita tai palautetta osoitteeseen berryfect at nordicvitality.fi.PayPal Logo